Reforços i Reparacions Estructurals

Reforços i Reparacions Estructurals

  • Aluminosis ( Bigues de formigó de ciment aluminós.
  • Corcs i termites ( insectes xilòfecs que afecten a les bigues de fusta):
  • Reforç amb BIGUES D´ACER
  • Reforç amb fibres de carboni
  • Reforç de bigues ceràmiques (Sistema de tendons metàl.lics)
  • Reparació de cantells forjats en façanes i elements exposats.
  • Execució de nous forjats unidireccionals, reticulars o lloses alleugerades
 
L’estructura d’un edifici és l’esquelet, la que suporta les forces internes i externes que actúen sobre el conjunt. Per tant, ha de ser prou resistent i no presentar patologies que la puguin debilitar.

Com saber si el nostre habitatge pateix alguna patologia?

S’ha de contactar amb un profesional per determinar la causa de la patologia per a poder proposar la millor opció per a reparar-la.Quines són les patologies estructurals més comuns?

Hi ha molts tipus de patologies estructurals, des d’erosions, fissures, esquerdes, fletxes, sequedat de la fusta, afectació de pilars de ferro per causa del foc, corrosió d’armadures encastades, desestructuració de la composició de la pedra, patologia del formigó armat, carbonatació del formigó…….

Patologies com l’aluminosi, la carbonatació o les pirites escurcen la vida dels elements constructius realitzats en formigó, si l’estructura és de fusta podria tenir patologies provocades per la presència de tèrmits, corcs o fongs. Tots aquests agents afecten amb pèrdua de massa i resistència dels materials que pot arribar a ser crítica.

També ignifuguem  les bigues de ferro per protegir-les del foc i realitzem tractament antixilòfeg i desinsectació en les bigues de fusta.

De forma general s’ha de tenir present que hi ha tres possibilitats d’intervenció en les estructures: reparació, reforç o substitució funcional.

Ignifugació i Reparació

En el cas de problemes puntuals i localitzats en zones molt concretes de l’edifici s’estableixen solucions de reparació per evitar la progressiva degradació de l’element resistent.

Aquest tipus d’intervenció s’han de realitzar de forma ràpida, ja que la finalitat més important és evitar la degradació progressiva de l’element estructural i evitar la necessitat de realitzar intervencions més importants.

Són exemples de reparacions la intervenció en caps de bigues de fusta amb podriments per humitats puntuals, la reparació de bigues metàl·liques o de formigó afectades puntualment per oxidacions i corrosions.

Reforç

Quan els elements estructurals presenten lesions prou importants o deficiències de seguretat, s’han de reforçar amb nous elements de suport o plantejant una reducció de les sol·licitacions per recuperar les condicions de seguretat.

Apliquem totes les tècniques vigents de reforç estructural (NOU BAU, COINTECS, MECANOVIGA, FIBRES DE CARBONI, PERFILS METÀL.LICS NORMALITZATS, etc.)

Substitució funcional

Quan l’element estructural presenta una seguretat estructural inacceptable ha de ser substituït per altres elements estructurals que siguin capaços de suportar els esforços exigits.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver Política de cookies
Privacidad